Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Τώρα που έχουμε νέους υπουργούς Οικονομικών θα πρέπει να επισημάνουμε τις τεράστιες αυθαιρεσίες που είχαν καθιερωθεί από το προηγούμενο επιτελείο. Αυαθαιρεσίες που επιτελούσαν οι Εφορία, το ΙΚΑ και άλλοι εισπρακτικοί φορείς και έφερναν σε απόγνωση χιλιάδες επαγγελματίες και μικροεπιχειρήσεις.

Η πρώτη και μεγαλύτερη αυθαιρεσία βέβαια είναι το γεγονός ότι το κράτος και οι περί αυτών δεν πληρώνουν τους προμηθευτές τους. Μήνες ακόμα και χρόνια περνούν και ακόμα κανένας δεν σηκώνει ούτε το δαχτυλάκι του να λύσει το πρόβλημα. Επιχειρήσεις κλείνουν εξ αιτίας της στάσης πληρωμών του Δημοσίου και οι κυβερνώντες ξύνουν τα π@@@ια τους.
Ξεφτιλισμένο κράτος και ξεφτίλες κυβερνώντες.

Και παρ' ότι η στάση πληρωμών από μόνη της είναι επαίσχυντη έχουμε επιπλέον παραδείγματα που επιβαρύνουν την κατάσταση

Παράδειγμα 1ο.

Πουλάει η επιχείρηση σε υπηρεσία του Δημοσίου ας πούμε γραφική ύλη, Το δημόσιο δεν πληρώνει την προμήθεια και περνάνε (τουλάχιστον) 6 μήνες. Στο μεταξύ η επιχείρηση πρέπει να πληρώσει μέσα στον μήνα τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην παραπάνω προμήθεια. Ουσιαστικά δηλαδή χρηματοδοτεί το κράτος από δύο πλευρές. Πως όμως θα πληρώσει το ΦΠΑ αν δεν έχει πληρωθεί. Θα πρέπει να τα έχει ήδη στην τσέπη του, ή να τα στερήσει από τους υπαλλήλους του, ή από την οικογένειά του.

Πρέπει άμεσα να γίνει ο συμψηφισμός των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες οφειλές των επιχειρήσεων και να κλείσει το θέμα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΈΛΑ!

Παράδειγμα 2ο
Μέσα στην δίνη της κρίσης επιχειρηματίας δεν μπόρεσε να πληρώσει εισφορές στο ΙΚΑ κάποιων μηνών. Πάει στο ΙΚΑ και κάνει ρύθμιση. Το ΙΚΑ τον επιβαρύνει με πρόστιμο και με ένα σοβαρό επιτόκιο γι' αυτή του την αργοπορία κι έτσι ο επιχειρηματίας καλείται να πληρώσει τις δόσεις. Ενώ λοιπόν οι δόσεις πληρώνονται κανονικά και ο επιχειρηματίας έχει κάνει το πλάνο του για να συνεχίσει να τις πληρώνει όταν ζητά ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ για να πάει να πληρωθεί από το δημόσιο που του χρωστάει το ΙΚΑ του επιβάλει παρακράτηση του ποσού. Μάλιστα, το ποσό της παρακράτησης δεν πάει για να αποπληρώσει την τρέχουσα δόση αλλά αφαιρείται από το σύνολο του ποσού της οφειλής, ναι, αυτού που τοκίστηκε και πληρώνεται.
ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΚΕΡΑΤΑ;

ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟΚΟΥΣ;
ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ;
ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΚΕΡΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΜΗΝΕΣΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΚΕΡΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ;

ΑΦΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Παράδειγμα 3ο και χειρότερο

Κλήθηκαν όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις να πληρώσουν περαίωση. Δυσβάχταστο βάρος το οποίο όμως το πληρώνουν όλοι γιατί ...άντε μετά να μπλέξουν με την σαπίλα των εφοριακών.

Βάζεις λοιπόν την περάιωση με δόσεις, σου κοπανάνε και ένα βαρβάτο τόκο και πληρώνεις τα γαμισιάτικα.

Πας μια μέρα στην εφορία να πάρεις φορολογική ενημερότητα μπας και εισπράξεις εκείνα τα ποσά που σου χρωστάει το δημόσιο εδώ και ένα χρόνο και τι σου λένε:

Α κύριε, αν και έχετε πληρώσει κανονικά το ΦΠΑ και δεν χρωστάτε κάτι άλλο, επειδή έχετε να πληρώσετε κι άλλες δόσεις στην περαίωση θα σας δώσουμε την ενημερότητα αλλά με παρακράτηση.

ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΚΕΡΑΤΑ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ;
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ;
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟΚΟ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ; ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΜΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΣΑΝ ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ;


ΒΕΝΙΖΕΛΕ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου