Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Προσωπικά δεν έχω κατέβει στον Λευκό Πύργο να ενωθώ με τους αγανακτισμένους της Θεσσαλονίκης, Την αμαρτία μου την λέω. Δυστυχώς είμαι απασχολημένος μέχρι αργά το βράδυ με την διάσωση της μικρής επιχείρησης που έχω κι έτσι μετά ίσα που προλαβαίνω να βάλω το παιδί μου στο κρεβάτι να ακούσω την γκρίνια της συζύγου και να κοιμηθώ ανήσυχα.

Είμαι όμως αγανακτισμένος όπως όλοι μας είτε πάμε στην συγκέντρωση είτε όχι γιατί

  1. Είναι φανερό ότι το μνημόνιο μέχρι σήμερα απέτυχε να εξυγιάνει τις δημόσιες δαπάνες. Είναι φανερό ότι οι οριζόντιες περικοπές μισθών συντάξεων κτλ δεν συνοδεύτηκαν από ουσιαστικές παρεμβάσεις στο που και πως ξοδεύονται τα χρήματα του Δημοσίου. Σε αυτό φταίει κατά βάση η ανικανότητα η αδιαφορία και η εκ το πονηρού μεθόδευση των λειτουργών του Δημοσίου (βλέπε προϊσταμένους υπηρεσιών που τοποθετήθηκαν με κομματικά κριτήρια και μόνο). Σε αυτό φταίει και η ανικανότητα των υπουργείων να ελέγξουν τι διάολο κάνουν οι οργανισμοί και οι υπηρεσίες που επιβλέπουν. Έτσι έχουμε τα ευτράπελα η αστυνομία να μην έχει βενζίνη να κινηθεί ενώ άλλες υπηρεσίες να λαμβάνουν χρήματα για ενέργειες που δεν έχουν κανένα νόημα.
  2. Είναι φανερό ότι το μνημόνιο απέτυχε στα έσοδα δεδομένου ότι η πτώση της κατανάλωσης είναι τόσο μεγάλη που η αύξηση του ποσοστού των φόρων δεν καλύπτει την πτώση της. 
Αφού ρε πούστη μου είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μειώνουν το οικονομικό και βιοτικό επίπεδο των πολιτών γιατί διάολο επιμένουμε;

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα μέτρα που βγαίνουν στην δημοσιότητα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα φέρνουν σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση τον κόσμο. Βλέπουμε μόνο φόρους και περικοπές. Πλάνο για ανάπτυξη δεν βλέπουμε πουθενά. Δουλειές χάθηκαν, επιχειρήσεις έκλεισαν, άνθρωποι καταστράφηκαν αλλά δράση καμία. ΤΙΠΟΤΑ!

Είναι σχεδόν απίστευτο να μην ασχολείται κανένας για την ολοκληρωτική ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που λαμβάνει χώρα σήμερα στην Ελλάδα. Για την απόγνωση των εργαζομένων που με νύχια και με δόντια προσπαθούν και αυτοί να διασώσουν τις δουλειές στις οποίες εργάζονται. Γιατί αν τις χάσουν ξέρουν ότι δεν πρόκειται να βρουν αλλού δουλειά.

Οι κυβερνώντες ούτε έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Δυστυχώς σε λίγο καιρό το ποτάμι της αγανάκτησης θα τους κλείσει. Γιατί ο εργαζόμενος μαζί με τον κατεστραμμένο εργοδότη του, χωρίς δουλειά πια, χωρίς αξιοπρέπεια, θα βγει στον δρόμο.

ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ

Σας παρακαλούμε κάντε κάτι επιτέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου