Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ: ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ

Αφορμή για την σημερινή μου δημοσίευση είναι οι αναρτήσεις ενός τοπικού μπλόγκ της Φλώρινας του Florine@ ( http://florineanews.blogspot.com/ ) σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό της απελθούσας πρώην Νομαρχίας Φλώρινας.

Τα στοιχεία που παραθέτει είναι ανατριχιαστικά και σοκαριστικά και δείχνουν τον βαθμό που είναι διαβρωμένη η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα είτε στο επίπεδο της Κυβέρνησης είτε στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες είχαν επιδοθεί σε ένα άνευ ορίων πάρτι διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Είναι σε όλους γνωστό ότι όλοι διαγκωνιζόταν να εκλεγούν Δήμαρχοι, Σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικού γιατί η υπόθεση είχε λεφτά. Πολλά λεφτά.
Μάλιστα τα λεφτά ήταν πολύ εύκολο να αποκτηθούν. Με αποφάσεις από τους ιδίους, χωρίς κανένα έλεγχο και καμία λογοδοσία. Πόσα και πόσα έργα έγιναν απ' ευθείας αναθέσεις με την ανάλογη μίζα. Πόσα και πόσα έργα ανατέθηκαν αλλά ποτέ δεν έγιναν και τα χρήματα πήγαν στις τσέπες τους; Πόσες και πόσες προμήθειες υλικών δεν υπερτιμολογήθηκαν για να μπει το πλεόνασμα στις τσέπες τους; Πόσα και πόσα τιμολόγια δεν ήταν μαϊμού για είδη ή υπηρεσίες που δεν παραδόθηκαν ποτέ και τα λεφτά μπήκαν στις τσέπες τους.

Θα μου πείτε: και όλοι εμείς πως τους ανεχόμασταν;
Μα είναι απλούστατο: γιατί κι εμείς όλοι βάλαμε το δαχτυλάκι μας στην χύτρα με το μέλι, είτε διότι μας έβαλαν να πάρουμε κι εμείς ένα μικρό ποσό είτε γιατί μας έκαναν μια άλλου είδους "εξυπηρέτηση".

Μάλιστα οι κύριοι αυτοί δρουν σαν συμμορία. Όλοι μαζί μοιράζονται τα χρήματα και ανάλογα με την ιεραρχία μοιράζονται τα ποσά. Μιλάμε για πολλά χρήματα. Πόσα; για δείτε παρακάτω

Το είδαμε και τυφλωθήκαμε!!!


Με το υπέρογκο ποσό του 

1.542.974,53 € επιχορηγήθηκαν οι τυφλοί της Φλώρινας μόνο για το 2010 από την πρώην Νομαρχία Φλώρινας. Τα στοιχεία προκύπτουν από τον επίσημο οικονομικό απολογισμό, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να μάθουμε πόσοι είναι οι τυφλοί που επιχορηγήθηκαν και με τι ποσό ο καθένας από αυτούς. 



 

 

Οι Δημόσιες Σχέσεις της πρώην Νομαρχίας

Τα στοιχεία που παραθέτουμε προέρχονται από τον επίσημο απολογισμό της πρώην Νομαρχίας Φλώρινας ΜΟΝΟ για το 2010 και αφορούν Διαφημίσεις, Εκδόσεις και Δημόσιες Σχέσεις

Το υπέρογκο ποσό που καταγράφεται στα  στοιχεία του παρακάτω πίνακα, επιβάλει την αναλυτική παρουσίαση των σχετικών δαπανών για περαιτέρω αξιολόγηση και εξαγωγή συμπερασμάτων.








... και Ερευνητικό Κέντρο η πρώην Νομαρχία!!


Αποκλειστικά η Florine@ δημοσιεύει σήμερα (από τον επίσημο πίνακα του απολογισμού της Πρώην Νομαρχίας Φλώρινας) πόσο μας κόστισαν οι πειραματικές εργασίες και οι έρευνες μόνο για το 2010




ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ. ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΥΤΟΥΣ;

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥΣ ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ  ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου