Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

H ευκολότερη δουλειά στον κόσμο μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. Αραχτός στο υπουργείο όλη μέρα στραβοκοιτάς τα νούμερα εσόδων και εξόδων αλλά χωρίς να σου λένε και κάτι. Κάνεις την αφαίρεση και διαπιστώνεις ότι τα έσοδα δεν φτάνουν να καλύψουν τα έξοδα. Σηκώνεις το τηλέφωνο και διατάζεις τους αρμόδιους να πάρουν ένα δανειάκι για να καλυφθεί η διαφορά.

Δεν σε απασχολεί πως προέκυψε η διαφορά, αν μπορούν να μειωθούν τα έξοδα, αν μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα, που ξοδεύονται τα χρήματα, από που εισπράττουμε τα χρήματα. Όχι δεν σε απασχολούν αυτά γιατί πρώτον είναι πολύ δύσκολο να βρεις τα στοιχεία οπότε τα μαγειρεύεις για να δείχνεις στους άλλους ότι πας καλά και δεύτερον είναι ακόμα πιο δύσκολο να αλλάξεις αυτή την κατάσταση γιατί θα αντιδράσει το σύμπαν. Οι συνάδελφοι πολιτικοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια, οι τοπικοί άρχοντες που κλέβουν ασύστολα το δημόσιο χρήμα, οι συνδικαλιστές που μπουκώνονται με επιχορηγήσεις, οι επιχειρηματίες και κυρίως οι τραπεζίτες που μας δίνουν χρήματα για να εκλεγόμαστε και μίζες για να πορευόμαστε, οι εφοριακοί που τα παίρνουν κι έτσι η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να παταχθεί, η Λίτσα η γραμματέας που παίρνει κάθε μήνα πριμ παραγωγικότητας για να μπορεί να με χαλαρώνει τα απογεύματα και άλλοι πολλοί.

Έτσι η δουλειά του Έλληνα υπουργού οικονομικών μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν να κάνει μια αφαίρεση κι ένα τηλεφώνημα κάθε μήνα περίπου και να λαμβάνει 10.000€ γι' αυτό.

Η Δυσκολότερη δουλειά του κόσμου τα τελευταία 2 χρόνια είναι να είσαι Υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα. Ξαφνικά ανακλύπτεις ότι τα οικονομικά στοιχεία του κράτους που δημοσιεύεις πρέπει να είναι τα αληθινά και όχι αυτά που μπορείς να συγγράψεις στην τουαλέτα το πρωί από μόνος σου. Όταν το ανακαλύπτεις αυτό ανακαλύπτεις επιπλέον ότι δεν υπάρχει μηχανισμός που να σου δίνει αυτά τα στοιχεία οπότε πρέπει να τον δημιουργήσεις και αυτόν. Μετά ανακαλύπτεις ότι η διαφορά εσόδων εξόδων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που σου λένε και χρειάζεσαι δάνειο. Σηκώνεις το τηλ να δώσεις εντολή για δάνειο και ανακαλύπτεις ότι το δάνειο θα σου στοιχίσει πολύ ακριβά και δεν συμφέρει. Ψάχνεις λεφτά από αλλού, πας στους φίλους στους εχθρούς, τρέχεις όλη μέρα και τελικά καταλήγεις στους τοκογλύφους που θα σου δανείσουν αν όμως εσύ συμαζευτείς έτσι ώστε να μπορέσεις να τους αποπληρώσεις αργότερα. Πας να μειώσεις τα έξοδα χτυπάς τοίχο, πας να αυξήσεις τα έσοδα παίρνεις τα αρ@@@ σου. Ο κόσμος σε βρίζει, οι συνάδελφοί σου σε βρίζουν, οι συνδικαλιστές σε βρίζουν, οι τραπεζίτες σε δέρνουν, οι εφοριακοί σε γράφουν εκεί που δεν πιάνει η μελάνη και το Λιτσάκι αρνείται να σε χαλαρώσει το απόγευμα.

Πείτε μου, είναι δουλειά αυτή; Ειδικά γι' αυτή την κυβέρνηση που μοιάζει σαν αγουροξυπνημένο έφηβο που μετά από ξενύχτι τον ξυπνάνε στις 6 το πρωί να πάει να σκάψει στο χωράφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου