Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΤΕΡΜΑ Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση»

Ο Πάγκαλος δύο σημαντικές μαλακίες (χαϊδευτικά) είπε αυτό τον καιρό και πέσαν όλοι να τον φάνε (μαζί με το μαζί τα φάγαμε). Κι όμως όλοι ξέρουμε ότι ο χοντρό-Θόδωρος έχει λίγο δίκιο.

Λίγο δίκιο στο μαζί τα φάγαμε γιατί σύσσωμος ο Ελληνικός λαός συνωστιζόταν στα βουλευτικά γραφεία για μια θεσούλα, εάν ρουσφετάκι. Γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός έκλεβε λίγο την εφορία, λούφαρε στην δουλειά του, έτρωγε τις επιδοτήσεις και δεν δούλευε και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Αυτό που δεν μας είπε όμως ο Θόδωρας είναι ότι όλη αυτή την σιχαμερή κατάσταση την έστησαν οι γαμημένοι οι Πολιτικοί έτσι ώστε να οδηγήσουν σε ομηρία τους πολίτες για να τους εκλέγουν. Είχαμε φτάσει στο σημείο που για να κλάσουμε έπρεπε να ζητήσουμε από τον Βολευτή μας να μας κρατήσει τον κώλο. Πόσο δεν μάλλον για να μπούμε στο νοσοκομείο όντας άρρωστοι, για να πιάσουμε δουλειά τετράωροι στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, κτλ. Οι καριόληδες οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν διαμορφώσει έτσι τα πράγματα ώστε για να κάνεις και το απλούστερο χρειαζόσουν το "σπρώξιμο" του πολιτικό, το ρουσφέτι και μετά την ομηρία της ψήφου.

Κι εμείς σαν τα βόδια αντί να τους ρίξουμε δυο μούντζες και καμιά σφαλιάρα γλείφαμε αυτούς που κατέστρεφαν το κράτος δίνοντας μας ξεροκόμματα για να επανεκλέγονται. Εδώ φταίμε, σε αυτή την τελευταία παράγραφο. Που δεν τους έχουμε κάνει ακόμα μαύρους στο ξύλο.

Στη δεύτερη όμως ρήση του ο Πάγκαλος έχει λίγο δίκιο παραπάνω. Το έχω γράψει και παλιότερα, ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να "φτιάξουμε" αυτό το γαμημένο κράτος. Ίσως, δεν ξέρω, γιατί πάλι οι πολιτικοί καλούνται να το φτιάξουν.

ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ "ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ" ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΝΟΩ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΟ

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

.....ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου