Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ας προσπαθήσω κι εγώ να αποκωδικοποιήσω το μήνυμα των τελευταίων εκλογών ως ένας απλός πολίτης πληττόμενος από την κρίση.

Συμπέρασμα 1ο

Η αποχή.
Πιστεύω ότι οι μισοί από αυτούς που δεν ψήφισαν στην επαρχία είναι ετεροδημότες οι οποίοι είτε βαρέθηκαν να κάνουν το ταξίδι είτε (κυρίως) επειδή το ταξίδι έχει σημαντικά έξοδα που δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει.
Οι άλλοι μισοί είναι καθαρά πολιτική στάση. Ψηφοφόροι αηδιασμένοι όχι μόνο από την πολιτική σήψη της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά κυρίως από την σήψη των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι αποτελούν το πιο διεφθαρμένο κομμάτι της πολιτικής ζωής. Απορώ γιατί έχει υποτιμηθεί αυτό το θέμα ότι δηλαδή απαξιούμε και αρρωσταινουμε στην σκέψη των μικροαπατεώνων δημάρχων και νομαρχών που διασπάθισαν και κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα.


Συμπέρασμα 2ο
Συναίνεση προς το ΠΑΣΟΚ
Σύντροφοι μη γελιέστε. Δεν πήρατε καμία συναίνεση για τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα του μνημονίου. Όσοι ψήφισαν πολιτικά και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το έκαναν:
  • είτε επειδή δεν μπορούν να φανταστούν στην εξουσία πάλι εκείνες τις κατάπτυστες φάτσες της ΝΔ. Να έχουν τον Παναγιωτόπουλο να βγάζει διαγγέλματα σαν καρδινάλιος. Να ξαναδούν τον θίασο των καραγκιόζηδων να κορδώνεται έτοιμο να κατασπαράξει πάλι το χρήμα.Αυτοί αποτελούν τον βασικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ (είναι περίπου το 60%)
  • είτε επειδή είναι απελπισμένοι και στηρίζονται σε κανένα ρουσφετάκι. Γλείφτες, είτε επαγγελματίες είτε από ανάγκη. Οι γλείφτες πάνε εκεί που παει η εξουσία μπας και αυτό που ζητούν και που τους υπόσχονται τα γαμημένα πολιτικά λαμόγια, γίνει  (κούνια που τους κούναγε) (είναι περίπου το 30%)
  • είτε επειδή αποτελούν ένα μικρό κομμάτι σκεπτόμενου πληθυσμού που δίνει σημασία στην ανασυγκρότηση της χώρας και πιστεύει ότι ο ΓΑΠ μπορεί τελικά να βάλει μαι σειρά στον Δημόσιο τομέα. Μπας και βάλει φρένο στην σπατάλη, στην αδιαφάνεια, στην αδικία, στην συνδικαλιστική αυθαιρεσία κ.ο.κ.. (κούνια που τους κούναγε). Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια προοπτική μόνο ο ΓΑΠ μπορεί να τους οδηγήσει μια και η ΝΔ έχει αποτύχει οικτρά. (είναι περίπου το 10%)
Συμπέρασμα 3ο
Ολική επαναφορά της ΝΔ
  • Εδώ γελάσαμε να είσαι καλά βρε Αντωνάκη. 
  • Ααααααχ ξύλο που θέλουν. 
  • Η ΝΔ συγκράτησε τον βασικό πυρήνα των ψήφων της και δεν πήρε ούτε ΜΙΑ αντιμνημονιακή ψήφο. Το υπογράφω και τον κόβω. Οι επιπλέον ψήφοι που πήρε πέρα από τους φανατικούς είναι οι ψήφοι των γλυφτών που ξέφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και είπαν να πάνε στους επαγγελματίες ρουσφετολόγους μπας και πετύχουν κάτι σε τοπικό επίπεδο.
Συμπέρασμα 4ο και σημαντικότερο

Οι νίκες Καμίνη και Μπουτάρη όπως κι η ήτα Ψωμιάδη στον Νομό Θεσσαλονίκης δείχνουν την μεγάλη μεταστροφή του κόσμου. Δείχνουν ότι ο κόσμος δεν αντέχει όλη αυτή την συντηριτικούρα της Δεξιάς. Την έφτυσε, την ποδοπάτησε την διέλυσε. Προσοχή όμως! Το έκανε αυτό επειδή η εναλλακτική πρόταση ήταν δελεαστική. Ήταν υποψηφιότητες "ανεξάρτητες" από ανθρώπους με αξία χωρίς κομματικές παρωπίδες και με προφανή διάθεση να προσφέρουν.

Αν αντί γι' αυτούς τους δύο υποψηφίους ήταν τίποτα ΠΑΣΟΚΟΙ από την κεντρική πολιτική σκηνή θα παίρναν τον πούλο κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου