Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ



Η σχιζοφρένεια του σκεπτόμενου Έλληνα ψηφοφόρου γίνεται ακόμα πιο έντονη.

Ποιόν να ψηφίσω;

Τα 2 κόμματα εξουσίας έχουν την ακέραια ευθύνη για την οδυνηρή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα. Όλα τα «λεφτά»¨που λείπουν είναι λεφτά κλεμμένα ή ξοδεμένα σε ανούσιες δραστηριότητες. Όχι μόνο όσα λείπουν αλλά και άλλα τόσα που αν τα είχαμε θα ήμασταν Λουξεμβούργο. Είναι απίθανο, όταν πας να σκεφτείς που πήγαν αυτά τα κλεμμένα σε πιάνει ζάλη, ίλιγγος, δεν το χωράει το μυαλό σου.

Άσε δε αυτά που έχουν «κλαπεί» από τους Νομάρχες και Δημάρχους. Ζεστό χρήμα στις τσέπες τους με τις απ’ ευθείας αναθέσεις και τις άλλες λαμογιές. Ζεστό χρήμα κλεμμένο. Έλεος!

Και τα κόμματα της αριστεράς; Αυτά το μόνο που θέλουν είναι να έχουν μέλη και οπαδούς για να υπάρχουν είτε για να «βολεύονται» οι αρχηγοί τους και να τρώνε κι αυτοί είτε για να ικανοποιούν την ματαιοδοξία των στελεχών τους. Ουσία μηδέν. Ουσιαστικά λειτουργούν σαν συνδικαλιστικοί οργανισμοί που διαμαρτύρονται για  τα εργασιακά δικαιώματα κάνοντας πορείες και διαμαρτυρίες. Αυτή είναι όλη κι όλη η προσφορά τους στην κοινωνία και μάλιστα και εδώ δεν το κάνουν καλά διότι αγωνίζονται για τους εργάτες των 700 ευρώ να πάρουν 1200 ευρώ αγωνίζονται και για τους εργάτες των λιμανιών που έχουν 100.000 € τον χρόνο εισόδημα για να μην το χάσουν. Σχιζοφρένεια!!

Αν πεις όμως να τους δώσεις την εξουσία δεν θα την δεχτούν επ’ ουδενί. Γιατί τότε θα πάψουν να είναι διαμαρτυρόμενοι και θα πρέπει να εργαστούν, να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, να κυβερνήσουν. Αυτό ούτε θέλουν ούτε μπορούν να το κάνουν. Οπότε ένα ποσοστό μέχρι το 10% είναι μια χαρά ώστε να υπάρχουν τα στελέχη, να κάνουν το κομμάτι τους με καμία διαδήλωση, να παίρνουν τον κομματικό μισθό τους και να διηγούνται στα εγγόνια τους πόσο αγωνιστές και ιδεολόγοι ήταν παλιότερα. Καλά λένε ότι η μεγαλύτερη προβοκάτσια εναντίον της αριστεράς θα είναι να τους δώσεις την εξουσία.

Καρατζαφέρης, οικολόγοι κ.α. είναι απλά καιροσκόποι και εκμεταλλεύονται μόδες και τάσεις της κοινής γνώμης για να επιζούν. Δεν θέλουν εξουσία και δεν πρέπει να τους την δώσουμε γιατί θα χάσουμε. Ειδικά ο Καρατζαφέρης που είναι «γάτα» το μόνο που κάνει είναι να αναπαράγει αυτά που η κοινή γνώμη θέλει ν’ ακούσει κάθε φορά. Εύκολο. Τζίφος λοιπόν κι εδώ.

Τι να ψηφίσω; Πείτε μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου