Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ-ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ

Ένα έθνος σκυφτό, καμπουριασμένο σχεδόν, ψάχνει να βρει τρόπο να ανασάνει και να επιβιώσει μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης που δημιουργεί ταυτόχρονα και κοινωνική κρίση και κρίση αξιών και κρίση ταυτότητας και όποια άλλη κρίση μπορείτε να πλάσετε με το μυαλό σας.

Άνθρωποι καταστρέφονται, περιουσίες χάνονται, οικογένειες διαλύονται σε καθημερινή βάση, αλλά....

Σκέφτομαι ένα αλλά...

Μέσα από αυτή την κρίση μπορεί να βγάλουμε κάτι καλό. Να μπορέσουμε να βάλουμε μια τάξη στο ασύδοτο κράτος μας, να μπορέσουμε να μειώσουμε (προσοχή δεν είπα να πατάξουμε γιατί θέλω να είμαι ρεαλιστής) την διαφθορά, να συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας, να βάλουμε τους δημοσίους υπαλλήλους να δουλέψουν, να στείλουμε στα τάρταρα τους εργατοπατέρες και να αποκτήσουμε συνδικαλιστές με όραμα και αξιοπρέπεια, να βελτιώσουμε την παιδεία και την υγεία μας.

Λέτε;

Μήπως έχω παραισθήσεις; όπως αυτές που βλέπω κάθε πέμπτη και Κυριακή ότι κερδίζω το Τζόκερ και ξεπληρώνω τα χρέη μου;

....Το ονειρεύομαι αυτό και θέλω να αναφερθώ στα όνειρά μου σε άλλες αναρτήσεις. Απλά σήμερα θα αντιγράψω από τα ΝΕΑ το πρώτο νέο που με έκανε να χαρώ μετά από καιρό.

Ξηλώνουν τη µισή Θεολογική Σχολή!

Λουκέτο λόγω οικογενειοκρατίας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στη Θεολογική. Ο  υφυπουργός  Παιδείας ζητά οι  φοιτητές του  Τµήµατος  Κοινωνικής  Θεολογίας του  Πανεπιστηµίου της  Αθήνας να  µετεγγραφούν στο  Τµήµα Θεολογίας.  Στη φωτό ο  Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυµος στην  υποδοχή των νέων  φοιτητών στη Σχολή
Ενα ολόκληρο πανεπιστηµιακό τµήµα ξηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος, λόγω οικογενειοκρατίας, οι φοιτητές του οποίου θα µετεγγραφούν σε άλλο!
Πρόκειται για µοναδική περίπτωση στην ελληνική και πιθανότατα στην παγκόσµια ακαδηµαϊκή κοινότητα: επίκειται λουκέτο στο ΤµήµαΚοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών επειδή, όπως διαπιστώθηκε από σειρά ελέγχων, «το διδακτικό του προσωπικό απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς όπως σύζυγοι, τέκνα, γαµπροί, κουµπάροι κ.ά.»!

Προχθές µε επιστολή του υφυπουργού Παιδείας προς τον πρύτανη του Πανεπιστηµίου Αθηνών ζητείται η γνώµη της Συγκλήτου για την άµεση κατάργηση του τµήµατος, τη µη περίληψή του στο Μηχανογραφικό ∆ελτίοτου ερχόµενου έτους και την ένταξη των φοιτητών του στο Τµήµα Θεολογίας του πανεπιστηµίου... Ο σχετικός φάκελος απεστάλη και στον εισαγγελέα για να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.....

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4605381

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου