Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ...ΛΑΓΝΕΙΑ

Αντιγράφω από την ειδησεογραφία:

"Συνεχίζεται ο εκτροχιασμός του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου το έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου για μείωση στα 10,3 δισ ευρώ .

Παράλληλα διευρύνονται οι αποκλίσεις τόσο στο σκέλος των εσόδων αλλά και των δαπανών με τη μαύρη τρύπα να προσεγγίζει τα 4,5 δισ ευρώ.

Τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση κατά 3,2 δισ ευρώ ενώ οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 1,3 δισ."

Καλά αυτό το νιώθαμε, το ξέραμε, το βλέπαμε.

  • Όταν η αγορά βογγά και η κατανάλωση έχει πέσει στο ναδίρ από που θα πάρουν τα έσοδα;
  • Όταν ο κάθε επιχειρηματίας βλέπει στο τέλος του μήνα να μην φτάνουν τα έσοδα να καλύψουν τα έξοδα, μια και για κέρδη δεν μιλάμε.
  • Όταν πας στην εφορία να πληρώσεις τον ΦΠΑ και να πάρεις ενημερότητα και σου βάζουν παρακρατήσεις επειδή έχεις να πληρώσεις περαίωση την οποία πληρώνεις κανονικά κάθε μήνα αλλά αυτό δεν τους φτάνει!
  • Όταν πας στην τράπεζα να πληρώσεις τα δάνεια που σου δίναν αφειδώς μέχρι πέρσι και ανακαλύπτεις ότι το επιτόκιο έχει διπλασιαστεί και κάθε μήνα σου χρεώνουν μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες ευρώ έξοδα αγνώστου ταυτότητας.
  • Όταν το δημόσιο ακόμα πετάει τα χρήματα από το παράθυρο και δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική μείωση των εξόδων εκτός από την στάση πληρωμών του δημοσίου στους προμηθευτές του (δείτε προηγούμενες αναρτήσεις)
  • Όταν ...όταν....όταν

Οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησής μας αλλά και των λοιπών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μας οδηγούν στον όλεθρο. Έρμαια των παγκοσμίων τραπεζών, των funds και των κάθε λογής κερδοσκόπων ψάχνουν ακόμα να βρούν αν θα πρέπει να μπούμε σε selective default mode ή όχι.

Εάν ακόμα σκεφτόμαστε τι θα πουν οι αγορές τότε είναι χαμένο το παιχνίδι. Κατα την γνώμη μου είναι μια μοναδική ευκαιρία η Πολιτική να ορθώσει το ανάστημά της και να πει ότι οι αγορές είναι αποκλεισμένες από το παιχνίδι αυτό που αφορά κράτη και ζωές ανθρώπων. Να τους στείλει αδιάβαστους να μετρήσουν τα χαμένα και να αναλάβει με την ΕΚΤ και με πραγματικά χρήματα να λύσει το πρόβλημα.  

Άντε ρε καλόπαιδα...μπείτε στο πάνθεον της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου