Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Διαβάζω στα μπλογκς:

Εκατομμύρια ευρώ στις ΜΚΟ

Πακτωλό χρημάτων φαίνεται πως έχουν εισπράξει τα τελευταία χρόνια από τον κρατικό κορβανά οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, την ώρα που η έλλειψη μητρώου έχει ως αποτέλεσμα να είναι άγνωστος ο αριθμός τους και η ακριβής δράση τους. Όπως...


αναφέρεται στο Σχέδιο Πορίσματος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνυπογράφουν ο Θ. Τσούρας του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Τραγάκης της ΝΔ και συζητήθηκε στην επιτροπή, με βάση τις ενδείξεις οι διάφορες ΜΚΟ έχουν εισπράξει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Το τοπίο δράσης και λειτουργίας των ΜΚΟ παραμένει νεφελώδες. Είναι αισθητή η απουσία ενός ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου, η αδυναμία πλήρους χαρτογράφησης των Οργανώσεων αυτών, αλλά και η ανεπάρκεια ενός συντονισμένου ελέγχου των χρηματοδοτήσεων των δράσεών τους», τονίζουν οι δύο βουλευτές.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, εκκλησία, αθλητικοί σύλλογοι, συνεταιρισμοί κ.ο.κ. έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια πακτωλό χρημάτων. Τόσα πολλά που αν μπορούσαν να τα επιστρέψουν πίσω δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε καμία περικοπή στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων σήμερα και να πάρουμε και ρέστα για τους ανέργους. 

Όλα αυτά τα χρήματα δίνονταν με απλές αποφάσεις, έφταναν σε χέρια επιτήδειων οι οποίοι, σε συνεργασία με τους πολιτικούς που τα έδιναν, τα έβαζαν στις τσέπες τους. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κλεμμένα.

Φτάνουμε στο σήμερα. Κι ενώ όλοι νομίζουμε ότι όλα αυτά έχουν κοπεί μαχαίρι αυτοί συνεχίζουν τον βιολί τους. Γιατί το χούι δεν κόβεται. Γιατί τα λεφτά είναι πολλά. Γιατί ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να ελέγξει. Γιατί είναι άχρηστοι. 

Κύριε Παπανδρέου σας πείραξε πολύ που οι βουλευτές γιαουρτώνονται και βρίζονται. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι ο κόσμος είναι ήπιος. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι δεν δίνετε στον κόσμο καμία άλλη διέξοδο από το να επιτεθεί σε αυτούς που τον οδήγησαν σε αυτό το χάλι; Νομίζετε ότι ο κόσμος θα πρέπει να τρέφει σεβασμό στους βουλευτές; 

Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ (ΕΣΕΙΣ) ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΑΣΤΑΝ "ΛΙΓΟΙ" ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΨΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ.

ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου